13 July 2010

Crude Awakening

Push and pull


sa fie oare frica de necunoscut? cred ca usor usor am inventat frica de stabilitate si inclinatiile catre nesiguranta transformate in sport extrem cu care ne mandrim. de ce? pentru ca toti fac asta, pentru ca societatea ne-a indus aceste temeri si stil de viata? sa fie asta? nu.. tind sa cred ca nimeni nu este vinovat pentru ce se intampla in afara de noi.. dependenta isi are si ea un loc fruntas in acest proces de transformare la care luam cu totii parte fara sa facem nimic insa.. ne lasam dusi de val, dar de valu' care nu trebuie..
incercam sa reflectam asupra lucrurilor care ne implica si pe noi si nu reusim nimic..
oferim incredere si cu cat oferim mai multa cu cat pierdem mai multa incredere si in noi insine.. oferind totul si lasandu-ne prada riscurilor, ne pierdem identitatea si ne contopim cu persoana care primeste aceste daruri..
vino..pleaca...vino..pleaca... fa ce vreau eu, chiar daca nu stiu nici eu prea bine.. asteapa-ma sa ma hotarasc..
cu toate astea, prefer sa ma declar invinsa complet si sa astept .. sa ma las impinsa si chemata in acelasi timp.. sa ma las cucerita complet si sa risc sa pierd totul. de ce? pentru ca oferind totul nu mai am nimic de pierdut. pentru ca oferind totul castig din ce in ce mai mult.. mai multa liniste.. mai mult spatiu.. mai multa independenta..

fara nimic sunt totul..

12 July 2010

Pentru prima oara prima oara


S-a gandit oare cineva la ideea de a face prima oara ceva pentru prima oara ever? Ce concept ciudat, dar cand simti ca incepi sa iti traiesti viata, parca totul il faci pentru prima oara, parca fiecare zi este prima zi. Departe de adevar? Aberez? Ma indoiesc.
Cei care nu cred, probabil ca nu traiesc nimic pentru prima oara. Totul devine o rutina in cel mai bun caz, fiecare moment se adauga la anteriorul si nimic nu este trait si degustat asa cum merita: totul se risipeste in trecut si in clipele ce or sa vina..
Nu simt nevoia sa dau sfaturi sau solutii, ci numai sa plasez undeva in atmosfera aceasta idee care se juca cu gandurile mele de ceva vreme.
Prima oara cand deschizi usa, prima oara cand mirosi o rosie, prima oara cand vezi soarele cum se strecoara pe geam in casa, prima oara cand vezi apa cum curge de la robinet, prima oara cand gasesti butonul de volum de la boxe, prima oara cand vezi o flacara, prima oara prima oara pentru toate..
Totul imi aduce aminte de descoperirile din perioada copilariei, de satisfactia descoperirii unui lucru crezut de mine nestiut de nimeni.. Ma face sa privesc ce e in jur cu mare interes si sa ma gandesc: e oara prima oara cand privesc ... ?
In cati dintre noi se mai aprinde scanteia explorarii?
Pentru mine totul este invaluit in "prima data" si pentru prima data ma duc sa descopar patul, perna si somnul..
Noapte buna..pentru prima oara..