20 August 2008

On the extinction Path!

Nu stiu cine se gandeste la asta, dar eu ma gandesc destul de des ca o sa ajungem si noi pe cale de disparitie , ca aproape toate animalele de pe planeta: elefanti, gheparzi, tigri, specii intregi de pesti, balene, specii de pasari, si cate ar mai fi.. Ele ajung pe care de disparitie din cauza omului
(cum ar fi cazul cainelui Dingo) , sau la un moment dat lupii care erau vanati,

bizonii aproape eradicati (nici nu mai stiu unde ar mai fi acum bizoni), zimbri din Romania care au desparut de 200 de ani, focile ucise cu bestialitate.












Oamenii se joaca de prea mult timp cu biodiversitatea ecosistemelor din intreaga lume , si nu avem decat de pierdut daca tot ce facem este doar sa exploatam si atat. Exploatam pana cand nu mai ramane nimic, noi am produs efectul de sera, noi oamenii stim sa facem multe lucruri si nu de fiecare data inventiile noastre duc la ceva bun.

Parerea mea este ca oricat de mult am exploata, chiar daca nu o sa mai ramana animal pe Pamant si o sa incepem sa ne mancam intre noi, planeta va stii intotdeauna sa se refaca dupa orice..cataclism..
La fel ca dupa era dinozaurilor.
Si asa cum noi incercam sa dam viata dinozaurilor si sa ne imaginam ce s-a intamplat cu ei, poate ca si noi o sa fim descoperiti ca o civilizatie pierduta in propriul consum.


No comments: