12 July 2010

Pentru prima oara prima oara


S-a gandit oare cineva la ideea de a face prima oara ceva pentru prima oara ever? Ce concept ciudat, dar cand simti ca incepi sa iti traiesti viata, parca totul il faci pentru prima oara, parca fiecare zi este prima zi. Departe de adevar? Aberez? Ma indoiesc.
Cei care nu cred, probabil ca nu traiesc nimic pentru prima oara. Totul devine o rutina in cel mai bun caz, fiecare moment se adauga la anteriorul si nimic nu este trait si degustat asa cum merita: totul se risipeste in trecut si in clipele ce or sa vina..
Nu simt nevoia sa dau sfaturi sau solutii, ci numai sa plasez undeva in atmosfera aceasta idee care se juca cu gandurile mele de ceva vreme.
Prima oara cand deschizi usa, prima oara cand mirosi o rosie, prima oara cand vezi soarele cum se strecoara pe geam in casa, prima oara cand vezi apa cum curge de la robinet, prima oara cand gasesti butonul de volum de la boxe, prima oara cand vezi o flacara, prima oara prima oara pentru toate..
Totul imi aduce aminte de descoperirile din perioada copilariei, de satisfactia descoperirii unui lucru crezut de mine nestiut de nimeni.. Ma face sa privesc ce e in jur cu mare interes si sa ma gandesc: e oara prima oara cand privesc ... ?
In cati dintre noi se mai aprinde scanteia explorarii?
Pentru mine totul este invaluit in "prima data" si pentru prima data ma duc sa descopar patul, perna si somnul..
Noapte buna..pentru prima oara..

No comments: